Lär dig kampsport eller skaffa dig säkra dörrar

Det är lätt att underskatta vikten av att ha säkra dörrar installerade hemma. Oavsett om man bor på landet eller i stan, i hus eller i villa, så är det viktigt att kunna känna sig trygg i sitt eget hem. Och denna trygghet kan komma från en mängd saker. Kanske har man tagit en kurs i självförsvar och vet hur man ska kunna sparka eventuella inbrottstjuvar i skrevet, kanske har man larm kopplat till ett gäng väktare som kommer farande. Men att ha säkra dörrar är en passiv lösning som installeras en gång och sen kan du lita på att dörren håller ute både inbrottstjuvar som vill åt dina saker, giftiga brandrök och oljud som inte ger dig något.

Brandsäkert så det förslår

Det praktiska är att säkra dörrar inte bara håller klåfingriga ute, utan också livsfarlig eld. Om det är hos dig det brinner kan du samla ihop barn, partner och husdjur och sen ta dig ut och stänga den säkra dörren bakom dig. Då stannar både eldens heta flammor och den giftiga röken som ofta orsakar ännu mer skada bakom den stängda dörren. På samma sätt kan du känna dig trygg om det brinner hos någon av grannarna. Naturligtvis kan du inte luta dig tillbaks och sätta dig och kolla på film på tv:n, du måste ut. Men att grannens eld skulle ta sig in till dig genom den säkra dörren, finns det ingen risk för. Du slipper alltså oroa dig för detta problem och kan sova lugnt om nätterna, förutsatt att spisen är avstängd och levande ljus utblåsta, såklart.

Slipp höra det du inte vill höra

I ett hyreshus klagas det ofta på oljud. Oväsen. Buller. Skrän. Antingen så är du en av de som anser att grannarna ofta väsnas för mycket, att de verkar skrika ovanligt högt på sina barn eller att det låter som att de gör allt från att föna håret till att hacka nötter med matberedare i trapphuset. Eller så är det du och din familj som är de högljudda. De säkra dörrar som finns på marknaden idag hjälper till även med oljud som dessa.