Då kan det vara dags att byta ut din kontinentalsäng

Den säng som du sover i påverkar i hög utsträckning din sömnkvalitet och därmed även din övergripande hälsa och ditt välbefinnande. När det kommer till en kontinentalsäng kännetecknas en sådan av komfort, stöd och hållbarhet. Men när det kan det då vara dags att byta ut den gamla sängen? Det finns ingen fast regel att förhålla sig till, men det finns vissa indikationer på att det kan vara dags att byta. Fortsätt att läsa denna artikel för att få en bra uppskattning!

Flera olika faktorer påverkar din sängs livslängd

En kontinentalsäng är tillverkad i högkvalitativa material och har en robust konstruktion. Den är helt enkelt byggd för att hålla en längre tid. Vanligtvis kan dessa sängar därför hålla i cirka 10 till 15 år innan det blir dags att byta ut dem, ibland till och med lite längre. Men sängens livslängd varierar utifrån flera olika faktorer. Några exempel på dessa är kvaliteten på sängens beståndsdelar, användningen av sängen, underhållet och din kroppsvikt. Läs vidare så berättar vi mer!

3 faktorer som tyder på att du bör byta ut din gamla kontinentalsäng

När du funderar på om det kan vara dags att byta ut din gamla kontinentalsäng kan du hålla utkik efter följande faktorer:

  • Tillverkningskvalitet. En sängs livslängd påverkas i hög grad av dess tillverkningskvalitet. Såväl bäddmadrassen som resårmadassen och resårbotten påverkar hur länge sängen kommer att hålla. Om dessa håller en hög kvalitetsnivå och konstruktionen är solid kan sängen ofta hålla ganska länge.
  • Användning. Hur ofta sängen används och det sätt på vilket den används påverkar också dess livslängd. En säng som ett par sover i varje dag slits ofta ut fortare än en säng som står placerad i ett gästrum och bara används då och då. Dessutom kan en säng som man ofta även sitter i eller som barnen leker i behöva bytas ut oftare.
  • Kroppsvikten. Kroppsvikten hos den eller de personer som sover i sängen är en annan faktor som påverkar belastningen. En högre kroppsvikt kan vara mer påfrestande för sängen och därmed leda till att sängen fortare slits ut.