En hel del information ingår i ett mäklararvode i Stockholm

Om du är en fastighetsmäklare som debiterar ett genomsnittligt mäklararvode i Stockholm har du en stor marknad att jobba på. När du trillar över en ny klient med en bostad i huvudstaden att sälja behöver du dock göra en första bedömning. Du tittar då på faktorer såsom:

  • Var i staden är bostaden belägen och hur står den sig mot andra bostäder i området?
  • Vilka jämförbara bostäder har sålts på sistone och vilka slutpriser gick dessa objekt för?
  • Hur lång tid tog det för bostäderna ifråga att säljas?

Detta är några av de frågor som fastighetsmäklaren försöker få svar på innan han eller hon kommer förbi sin klient för ett första möte. Varför berättar vi detta kanske du undrar? Vi försöker ge dig en bra bild av det inledande steget sett ur en mäklares perspektiv. Detta för att du ska veta var din mäklare i Vasastan står när ni träffas för allra första gången.

Du får mycket info för det mäklararvode du betalar din mäklare i Vasastan

Det mäklararvode som du betalar till din fastighetsmäklare ger dig tillgång till många olika tjänster och mycket information. Till exempel kommer din mäklare i Vasastan att granska de objekt som för närvarande ligger ute till försäljning i området. Han eller hon kommer även analysera de rådande trenderna på marknaden samt sätta upp fingret för att se i vilken riktning vinden blåser. Det aktuella klimatet på bostadsmarknaden är nämligen en viktig faktor att ta hänsyn till när strategin för din bostadsförsäljning läggs upp.

Villor har högst genomsnittligt mäklararvode i Stockholm räknat i kronor och ören

Visste du att det mäklararvode i Stockholm som huvudstadens invånare betalar sina fastighetsmäklare är procentuellt sett ganska lågt? Detta jämfört med de procentuella arvodena i övriga delar av landet. Men detta har såklart delvis att göra med att de stockholmska objekten på bostadsmarknaden vanligtvis har betydligt högre slutpriser.

Arvodet varierar bland annat utifrån en faktor som bostadstyp. Så här ser det genomsnittliga arvodet ut för olika typer av bostäder i staden:

  • bostadsrätt: 1,6 % (64 790 kr)
  • radhus/parhus: 1,6 % (75 449 kr)
  • villa 1,3 % (95 396 kr).

Utifrån denna info kan du förmodligen bilda dig en ganska bra uppfattning av vilket arvode du kan behöva betala din mäklare.