En platsbyggd garderob för hall är mer praktisk

Hallen är en plats som används under hela året men som ibland faller lite grann i glömska. Men i samband med att sommaren går mot höst blir det allt viktigare för många bostadsägare att ha en städad och välkomnande hall. Den är trots allt så mycket mer än enbart en del i den hinderbana som man måste ta sig igenom för att röra sig igenom hemmets olika delar. Allra mest till sin rätt kommer den dock om du väljer att införskaffa en platsbyggd garderob för hall.

Ett utrymme att förvara kläder som är särskilt anpassat för hallen

Du behöver nämligen någonstans att förvara alla halsdukar och mössor i nära anslutning till ytterdörren. Dessutom vill du inte att det ligger ett helt spår av paraplyer och ytterkläder spridda i hallen. Vinterjackor och andra ytterplagg som används på vintern är trots allt ofta stora och tunga.

Därför vill du kunna skuffa undan dessa på ett smidigt sätt. Samtidigt vill du inte behöva ställa fram fula garderober som bryter av inredningen på ett mindre bra sätt. Av denna anledning är det bättre att du ser till så att garderoben ifråga är platsbyggd och särskilt anpassad för din hall.

En platsbyggd garderob för hall ger utrymme för smarta lösningar

Funderar du på att införskaffa en platsbyggd garderob för hall? I sådana fall bör du överväga att inkludera följande detaljer i ditt kompletta garderobssystem:

  • Skjutdörrar för garderoberna. En detalj som vi verkligen gillar är när garderoberna i hallen har skjutdörrar istället för vanliga, tråkiga garderobsdörrar. Genom att välja detta alternativ kan du skapa betydligt mer förvaringsutrymme från golv till tak inne i garderoben. Du kommer förmodligen bli förvånad när du inser hur mycket utrymme att förvara kläder och andra saker som faktiskt kan finnas i hallen därhemma!
  • Bänk med inbyggd förvaring. En annan fiffig lösning på problematiken kring förvaring i hallen är att kombinera en bänk med förvaringslådor. Genom att göra detta får du dels någonstans att sitta när du till exempel vill ta på dig skorna eller sitta och vänta på någon. Samtidigt ger förvaringslådorna dig det utrymme som krävs för att skuffa undan alla pryttlar som lätt samlas i hallen!