Få råd kring parkettläggning i Malmö av proffs

Företag som dagligen jobbar med parkettläggning i Malmö med omnejd är experter på att lägga parkettgolv. I egenskap av proffs och tillika fackmän är det deras uppgift att göra dig som kund nöjd. Så när du har tänkt lägga ett nytt parkettgolv gör du bäst i att konsultera dem.

Men varför skulle du vilja lägga just en parkett i till exempel furu? Det finns många olika sorters träslag att välja mellan när du ska lägga parkett. Furu, ek och ask är tre vanliga alternativ – till de mer exotiska hör bland annat valnöt och teak. Beroende på valet av träslag och mönster kan en parkett antingen ge en väldigt traditionell och stilfull känsla eller en mer modern och unik sådan.

Parkettgolv är framför allt populära tack vare att de är så magnifika till utseendet. Men dessa golv är även väldigt hållbara och kan stå emot slitage som vissa andra golv inte skulle klara av. Vissa golv läggs med smalare parkettbrädor än andra och även bredden på brädorna påverkar såklart golvets utseende. Smalare brädor har dock i regel en kortare livslängd än bredare och är därför inte fullt lika populära.

Om du känner dig osäker på dina preferenser kan du gärna konsultera ditt lokala företag som ägnar sig åt parkettläggning i Malmö till vardags. Du kan då få uppslag och inspiration samt få eventuella galna idéer nedskjutna med hjälp av fakta och logik.

Parkettläggning i Malmö med spännande mönster

Parkettläggning i Malmö är en hett eftertraktad tjänst bland malmöiter. Det finns goda skäl till detta – parkettgolvet är nämligen ett klassiskt trägolv som sticker ut tack vare sin elegans och stil. Det består av flera parkettbrädor som skiljer sig en del åt från andra golvbrädor. En parkett kan läggas på ett sätt som gör att det bildar olika mönster.

Några vanliga och populära mönster kallas:

  • holländskt mönster
  • mosaikmönster
  • fiskbensmönster
  • schackmönster
  • skeppsgolv

När du bokar parkettläggning i Malmö har du därför möjlighet att komma överens med din golvläggare om ett spännande mönster. Just mönstret är nämligen en av de egenskaper som gör parkettgolven så unika och stiliga.