Företagsfakta – Stambytesgruppen

Stambytesgruppen är ett av Sveriges större företag som främst har fokus på stambyte och de tjänster som krävs vid detta. Man vänder sig både till fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och privatpersoner.

Växte fram som en ”motreaktion”

Stambytesgruppen växte fram som en slags ”motreaktion” mot hur branschen utvecklades. Ett par entreprenörer och konsulter såg nackdelen med att många olika aktörer var engagerade i samma projekt. Att jobba på ”löpande band” där alla inte är insatta vad de andra gör och hur man ligger till i arbetet var helt enkelt inte bäst utifrån ett ekonomiskt perspektiv samt kundens möjligheter att påverka.

Man valde istället att jobba med totalentreprenad med all kunskap inom samma hus. De sammanfattar det med de vill ha ”mjuka värden” i byggbranschen. Detta under ”ett och samma tak”. De fördelar de själva ser med detta upplägg är:

Kortare kommunikationsvägar – Ett företag är ansvarig och har kontakt med sina medarbetare. Istället för att flera företag är inblandade där parterna inte känner varandra.

Snabbare byggprocess – Alla kan sin sak och man kan lätt anpassa personalstyrkan efter behovet.

Samråd mellan byggherre och boende – Rak och tydlig kommunikation där ”standardiserade trista badrum” inte är ett måste bara för att man genomför ett stambyte.

Tilläggstjänster – Även de under samma tak

När ett stambyte genomförs kan både delar av köket, badrummet och tvättstugan behöva rivas upp. Som kund får man avgöra om det enbart ska byggas upp enligt en standardnivå eller om en större renovering ska genomföras. Även dessa renoveringar kan beställas från Stambytesgruppen.

Renovering av fasad – Det är sällan som fasaden påverkas av ett stambyte men det förekommer. Oavsett så kan Stambytesgruppen anlitas för byggprojekt som har med fasad, fönster eller tak att göra.

Tvättstuga – När tvättstugan ändå rivs ut passar många på att genomföra en grundlig renovering av den. Kanske är det dags att installera flera maskiner som underlättar vardagen?

Snabb expansion

År 2010 omsatte koncernen 2,9 miljoner och har sedan dess ökat mycket starkt. Bara året efter var omsättningen uppe på 7,5 miljoner och året efter 26 miljoner. Det är ändå under de senaste fem åren som de största kliven tagits framåt. År 2015 omsatte de 37 miljoner och år 2018 var siffran uppe på 105 miljoner.

Kontor & Utställning

För de som vill diskutera olika lösningar och/eller se hur ett stambyte sker kan besöka deras utställning på Vasagatan 36. Här ligger även företagets kontor.