Hitta företag som utför trädgårdsdesign i Stockholm

Trädgården ser ”hemskt” ut och hjälp behövs…. I Stockholm finns flera företag som genomför trädgårdsdesign. Priser, arbetsmetod, bemötande och referenser kan variera kraftigt – så självklart ska flera företag jämföras innan bokning sker. Men hur hittas dessa och vilka ska väljas?

Googla ”Trädgårdsdesign Stockholm”

Det enklaste, och kanske snabbaste sättet, att hitta företag inom en viss bransch är att använda Google. En fördel med sökmotorn är att inte bara hemsida och kontaktuppgifter visas utan även till viss del recensioner från nöjda kunder.

  • Sök med termen ”Trädgårdsdesign Stockholm”
    En person som befinner sig i Stockholm behöver inte skriva in stadsnamnet vid sökning eftersom Google ändå känner av att personen befinner sig där och visar lokala företag ändå. De som befinner sig i en annan stad måste däremot ha staden som tillägg eftersom företag annars kommer att visas från den stad som personen befinner sig i.
  • Se på Maps
    Högst upp kommer nu en karta visas med markörer som visar var i Stockholm som företaget finns belägna. Under denna karta visas namnen och kontaktuppgifterna. Här finns det även företag med 1 – 5 gula stjärnor. Det är ett genomsnittligt betyg från kunder som tidigare anlitat dessa för trädgårdsdesign och därefter skrivit en recension på Google.
  • ”Klicka på Visa Alla”
    Genom att klicka på ”Visa Alla” kommer en större karta visas samt adresser till samtliga. I annat fall visas enbart fem av dessa.

Kontakta flera – med samma förfrågan

Är det ett litet projekt som ska genomföras kanske det kan räcka med att kontakta ett företag som sedan genomför den trädgårdsdesign som önskas. Men ofta är det ett större projekt som kostar mellan 10 000 kr och 50 000 kr. I detta läge finns en klar fördel att kontakta flera företag för att få offert från dem. Detta i likhet med att de allra flesta kontaktar flera olika företag inför renovering av kök eller badrum.

Skriv ner vad du vill ha hjälp med, ta foton och gör skisser. Ju mer detaljerat desto lättare blir det för företagen att svara på om de har rätt kompetens samt ge en korrekt offert. Däremot bör inte ett för lågt pris var allt för lockande. Det är även viktigt att se på referensprojekt och se vad de har åstadkommit tidigare.