Säkerhetsdörren: Väl värd sitt pris

Det är sent på kvällen. Barnen sover redan, och själv känner du hur tröttheten tar över. Det har varit en lång och jobbig arbetsdag, och du förtjänar din vila. Automatiskt borstar du tänderna och klär av dig, och när du kryper ner i sängen känner du hur du sjunker ner i de mjuka filtarna. Varenda liten muskel i din kropp slappnar av, och innan du vet ordet av har du somnat.

Lugnet räcker dock inte så länge. Någon gång runt midnatt väcks du av konstiga ljud utifrån. Du sätter dig rakt upp i sängen och försöker gissa dig till vad det är som händer. Är det tjuvar där ute? Du ringer polisen och rapporterar det du hört, och sedan lägger du dig igen och somnar om. Din sinnesfrid beror på vetskapen att du installerade en säkerhetsdörr för ett par månader sedan – så in till dig kommer ingen objuden.

En fråga om lugn och ro

När du inreder ditt hem försöker du säkert hålla reda på allt möjligt – det ska vara snyggt, färgerna ska passa ihop, det ska vara roligt för hela familjen att bo där… men framför allt ska det vara säkert. Ditt hem bör vara den plats dit ni alla flyr från dagens mödor, där ni kan slappna av och vara alldeles lugna i vetskapen om att inget ont kan nå er. Den dörr du väljer att installera spelar en stor roll i detta: en säkerhetsdörr är mycket svårare att bryta upp än en vanlig dörr, och detta kan även få tjuven att tänka om.

Så ska en säkerhetsdörr se ut

Säkerhetsdörrar kostar förstås mer än vanliga dörrar – men produkten är värd sitt pris. En bra säkerhetsdörr ökar kraftigt inbrottsskyddet genom att den omöjliggör inbrottsverktyg mellan bladet och karmen. Den är enklare att öppna när du är hemma, och smartare – den ska vara omöjlig att öppnas både ut- och inifrån utan nyckel när du är på semester. Glöm inte att en bra dörr skyddar inte bara från inbrott – uppstår det en brand så kan du lätt ta dig ut genom din brandsäkra dörr, och är grannarna alldeles för ljudliga kommer dörren att agera ljuddämpare och låta dig njuta av tystnaden inne hos dig.