Städhjälp – en gåva till ditt hem

Vem tycker inte att det är tråkigt att städa? Eller framför allt vem har svårt att hitta tid till att städa? Att få städhjälp som privatperson kan tyckas vara något lyxigt och nästan lite skamset. Att någon annan kommer in i ens hem för att städa, det borde ju vara något som man själv kan klara av. Dock är städhjälp någonting som blivit vanligare med åren. Framför allt bland privatpersoner.

Hur fungerar städhjälp?

I Sverige är det vanligt att anlita städhjälp både i yrkesmiljö och privat. Genom städföretaget skickas en person eller flera till ditt hem eller företag. Tid, datum och hur många timmar bestäms av kunden. Om det rör sig om ett stadigt uppdrag med kontinuerlig städning, är det vanligt med en första inspektion för att kunna sätta offertpriset rätt.

Det finns en hel del som skiljer städning hos privatpersoner från städning på kontor. Det finns först och främst en större integritetsfråga när man kommer hem till någon och städar, men det är också andra huvudområden städningen avser. På kontor är golv och ytor i fokus. Papperskorgar fylls på en arbetsdag och en hel del personer passerar genom lokalerna på daglig basis. När det är fråga om hemstädning har ofta badrum och kök en given prioritet. I vissa städtjänster väljer man att även beställa hjälp med tvätt och disk. Det finns sällan några marknadsgenomgående upplägg som är fullt jämförbara med varandra, utan offerter blir individuella utifrån kundens önskemål. Om disk och tvätt skall inkluderas rör det sig i allmänhet om en högre kostnad för servicen. Detta i och med den extra tid som behöver avsättas. Om man väljer att anlita städtjänsten från ett bolag med erfarenhet och expertis, kan man ofta få svar på de flesta frågorna via telefon eller mail.

Även om utbudet städföretag och tjänster har växt exponentiellt under åren, är det inte alltid man kan räkna med att få in hjälpen så fort man önskar. Det är inte ovanligt att ledtider finns innan man kan börja njuta av att få städat.