Vanliga frågor till Stockholms Elbolag

Stockholms elbolag är en av väldigt många aktörer i branschen men skiljer sig från andra på mer än ett sätt. En utstickande detalj är att man erbjuder ovanligt låga fastpriser till alla sina kunder samt att man skickar ut en samfaktura för en samlad elkostnad. Nedan följer några vanliga frågor som ofta ställs till elbolaget – samt tillhörande svar.

Vad är Stockholms elbolag?

Stockholms elbolag, är precis som det låter, ett elbolag med kontor i både Stockholm och Skåne. Man är ett helsvenskt och oberoende bolag, utan egen elproduktion, och med en vision att sälja Sveriges billigaste el.

Man erbjuder förnybar el till dom kunder som önskar det och kan erbjuda sina tjänster till både privatpersoner och företag. För mer info om företaget och dess målsättningar finns mer att läsa på hemsidan, under fliken ”om oss”.

Hur kan man erbjuda så låga fastpriser?

Stockholms elbolag arbetar hårt med att pressa elpriserna som erbjuds till kunderna. En av anledningarna till att man kan hålla så pass låga fastpriser som man gör är för att man inte har samma utgifter som andra elbolag – ingen dyr infrastruktur och ingen kostsam energiproduktion. Med det kommer också möjligheten att erbjuda lägre priser.

Vad innebär samfaktura?

Stockholms elbolag erbjuder samfaktura, vilket innebär att man som kund får en faktura i månaden med en samlad elkostnad. På fakturan har man samlar följande kostnader:

  • Nätavgift
  • Energiskatt
  • Elöverföringsavgift

Kort och gott får man en faktura med ett belopp att betala i månaden, i stället för flera fakturor med dom olika avgifterna.

Vilka betalningsmöjligheter finns?

Det finns flera betalningsmetoder att välja på när man tecknar ett avtal. Om man föredrar vanlig pappersfaktura kommer den i brevlådan en gång i månaden precis som vanligt men man kan även välja E-faktura och att få fakturan på mail. Man erbjuder även betalning via autogiro, för att helt slippa tänka på att betala fakturan i tid.

Hur tecknar man ett avtal?

Det smidigaste sättet att teckna ett avtal med Stockholms elbolag är att fylla i formuläret som finns att hitta på hemsidan. Det går snabbt att fylla i uppgifterna och man får en bekräftelse via e-post när avtalet är ifyllt och inskickat. Det går också att teckna avtal via telefon om man hellre önskar det.