Skötbord för allmänheten

Det är stor skillnad på skötbord som är utformade för att fungera i hemmet och de som tagits fram för offentliga inrättningar. De tidigare kan många gånger anpassas och modifieras för att passa det egna badrummet. Vanligtvis i direkt anslutning till vatten och hyllor. Belastningen är inte direkt tor och man kan justera skötbordet utifrån barnets ålder. De offentliga skötbord som behöver finnas på såväl hotell som i gallerior behöver klara helt annan belastning. Dessa skall fungera för åtskilliga blöjbyten och kommer att möta barn i alla storlekar. Att välja rätt skötbord kan vara viktigt när man vill kunna tillgodose de behov som besökare har. Det är inte för inte som vissa familjer hellre går till ett ställe än ett annat när de skall äta. Badrum och i synnerhet skötbord spelar roll.

Titta på denna sida för inspiration inför inköp av skötbord för offentliga toaletter. Det finns ett flertal alternativ som alla har sina respektive för och nackdelar.

Väggfasta skötbord

Det är långt ifrån alla offentliga badrum som är stora och rymliga. tvärtom brukar det oftare vara ganska små rum som nätt och jämt räcker till om man har någonting att bära med sig. Till exempel vid flyg eller resor. De skötbord som fungerar bäst i dessa miljöer är sådana som inte tar allt för stor plats. I hemmet kan man göra sina kompromisser utan att det påverkar någon annan. När det kommer till offentliga toaletter är det någonting annat. Ett smart skötbord som många valt att använda sig av kallas Robust och är väggfast. När man inte använder skötbordet kan det enkelt fällas upp och tar inte mer plats än någon decimeter ut från väggen. Dessa är mycket uppskattade och har dessutom utrustats med en rad hyllor för att man skall kunna ställa ifrån sig allt ifrån våtservetter till puder, handdukar och blöjor.

Någonting som också talar för denna sorts skötbord är att de kan vara ganska breda i sin design. Vissa barn har en tendens att röra sig mycket i samband med att man byter blöja. Genom att ha ett större mått på bredden, kan dessa skötbord minimera risken för olyckor. Optimalt är, som alltid, när skötbordet kan finnas i anslutning till vatten och papperskorgar. Detta är någonting som blir väsentligt mycket enklare att åstadkomma om man har ett skötbord som kan fällas ihop.