3 tips för ett inbrottssäkert hem

3 tips för ett inbrottssäkert hem

Inbrott i hus och hem är tyvärr vanligt förekommande var man än bor och många oroar sig för att bli utsatta. Att ha en främmande människa i sitt hem, som dessutom stjäl, är något som kan vara svårt att komma över. Tryggheten hemma får sig en rejäl törn och vissa väljer till och med att flytta.

Det finns dock flera saker att göra för ett mer inbrottssäkert hem. Här följer tre tips som kan stoppa tjuven.

Se över fönster och dörrar

En inbrottstjuv är kreativ när det gäller att ta sig in och det är huvudsakligen inte ytterdörren som används, även om det förekommer. Ett första steg för ett mer inbrottssäkert hem är att själv tänka som en inbrottstjuv. Ta ett varv runt huset och fundera på hur enkelt det är att ta sig in genom dörrar och fönster.

En gammal altandörr är ett exempel på en klassisk ingång för tjuven. Dessa är enkla att bryta upp och har du en gammal variant kan det vara läge att byta till en mer modern variant. Kontrollera även så att alla lås på dina fönster är intakta.

Larm och kamerabevakning

Har det varit många inbrott i området där du bor eller oroar du dig bara ofta? I så fall kan det vara en idé att installera ett larm med tillhörande kamerabevakning. Ett larm ökar tryggheten både när du är hemma och borta och med kamerabevakning kan du hålla koll via telefonen när du är bortrest.

Det finns många olika leverantörer att välja bland och många erbjuder skräddarsydda och effektiva lösningar för ett säkrare och tryggare hem.

Skaffa insynsskydd

En väldigt enkel åtgärd för att minska inbrottsrisken i ditt hem är att minska insynen genom fönster och eventuellt dörrar med fönster. Inbrottstjuvar rekar ofta genom att kolla in genom fönstren för att spana efter värdesaker. Kan dom inte se in vet dom heller inte vad som finns – vilket faktiskt kan göra att dom avstår sig besväret att bryta sig in.

För att undvika inbrott gäller det att göra det svårt för tjuven. Larm och kamerabevakning är kanske det mest effektiva men att ha bra lås på fönster och dörrar är en bra start. Ska du resa bort är det också bra att prata med grannarna – så kan dom hålla extra uppsikt över ditt hus medan du är borta.