Decatak utför takmålning i ditt område

Varför skulle du försöka dig på att måla taket själv? Det finns proffs på området som kan göra detta jobb åt dig. Decatak utför takmålning i ditt område och kan hjälpa dig att göra ditt hus lite vackrare genom att måla om taket.

Men vilken färg lämpar sig bäst för just ditt hus? Nedan finner du några enkla tumregler som du gärna kan följa om du känner dig rådvill. Men redan nu vill vi passa på att kasta in en brasklapp: fler kombinationer än de nedan är förstås möjliga att få till på ett bra sätt. Därför bör du endast se detta som tips snarare än något annat!

Decatak utför takmålning med 10 års garanti

Som vi redan har nämnt finns det experter som kan hjälpa dig att måla om ditt tak. Dessutom kan du få hela 10 års garanti på jobbet. Detta om du väljer en bra leverantör som är säker på att kunna leverera ett högkvalitativt jobb!

Färgen gör mycket för ditt tak

Ett nytt lager färg kan göra underverk för ditt tak! När du ska välja en lämplig kulör till taket kan du tänka på följande:

  • Vita hus ser generellt sett bättre ut med ett svart eller mörkgrått tak
    I detta fall får ett tak i en mörkare färg såväl fasaden som taket att sticka ut lite extra. Vitt på vitt är generellt sett en mindre bra idé.
  • Om ditt hus är grått eller blått kan du också gärna välja ett svart eller mörkgrått tak
    Detta då dessa färger smälter in och gifter sig med varandra. De får även byggnaden att se lite större ut. Det kan upplevas som lite för mycket om du väljer någon annan färg till taket om ditt hus i har en grå eller blå fasad.
  • Är ditt hus gult, grönt eller rött kan du gärna låta måla taket svart, grått eller brunt
    Brunt passar bäst till röda eller gröna hus medan svart lämpar sig allra bäst för gula fasader.

Med det sagt är det förstås helt upp dig till att välja vilken färg du vill måla ditt tak i! Experter som till exempel Decatak utför takmålning i den färg du själv önskar. Detta oavsett om kombinationen stämmer överens med tumreglerna ovan eller ej!