Flyttstädning i Umeå – en hjälp på vägen

Att städa är nog något som de allra flesta inte tycker om eftersom att det är en ganska tidskrävande och energikrävande aktivitet som inte heller är särskilt underhållande. Man blir smutsig och kanske svettig av att städad och det finns helt enkelt andra saker att göra. När man då kommer till en tidpunkt då det är dags att flytta till ett nytt ställe, är man möjligtvis inte så sugen på att organisera flyttstäd på egen hand. För den som önskar flyttstädning i Umeå så finns det som tur är hjälp att få! Det är bara att gå in på nätet och leta efter en städfirma som är kunniga inom flyttstäd och boka in en flyttstädning. På så sätt slipper man alla de ovannämnda bekymmerna.

Innebörden av flyttstäd

Att ordet flyttstädning innebär städning vid flyttillfällen är nog ganska uppenbart, men vad innefattar städningen egentligen? Den som har städhjälp hemma redan tror kanske att det är samma sak som en “vanlig” städning av hemmet. Men det stämmer faktiskt inte! En flyttstäd är mycket, mycket mer omfattande än vad en städning vanligtvis är, då det är viktigt att varenda liten yta i hemmet är ren innan den nya personen flyttar in. Några saker som skiljer flyttstäd från vanlig städ är:

  • Rengöring av alla målade ytor, exempelvis väggar
  • Fönsterrengöring både in och utvändigt
  • Rengöring av dörrar, inklusive handtag, dörrknoppar och så vidare
  • Rena eluttag, då de ofta kan ha fläckar eller damm på sig
  • Total rengöring av hela köket, alltså även ugnen, köksfläkten, kyl och frys, diskmaskin
  • Rena badrum, både toalett, dusch, badkar, rör, speglar med mera
  • Rengöring av tomten eller balkongen,, så att det inte ligger massa grejor och skräpar i trädgården

En flyttstäd är med andra ord en helt annan grej än vanlig städ eftersom att precis allt ska rengöras, ja verkligen allt! Inte ett enda hörn får missas.

Att kontakta befintliga städfirmor i Umeå

Det finns ofta många olika städfirmor i varje stad, så det finns många alternativ för den som är i behov av flyttstäd. Umeå är en relativt liten stad, men även här finns många firmor. Tack vare internet är det numera väldigt enkelt att kontakta städfirmor. De flesta har en egen hemsida eller finns att hitta på sociala medier som Facebook, så man kan enkelt skicka ett meddelande. Det finns ofta en mejl-funktion för att få en offert på vad flyttstädet skulle kosta.