Varför cykelställ med tak?

Utbudet cykelställ är stort och man kan lätt gå vilse i tankarna när det är dags att köpa in dessa. I mångt och mycket kan man dela upp valmöjligheterna i två olika kategorier.

  • Cykelställ med tak
  • Cykelställ utan tak

Cykelställ med tak har den uppenbara fördelen att de skyddar cyklar bättre mot väder och vind. Detta kan vara önskvärt inte minst när man skall ställa cykeln en längre tid. Det kan handla om såväl vid arbetsplatser som i anslutning till tåg eller buss. För kortare besök i en butik, kan man många gånger klara sig lika bra med ett traditionellt och öppet cykelställ. Vill ni köpa cykelställ med tak är denna butik väletablerad.

Cykelställ med tak håller cykeln i bättre skick

Den som har sin cykel placerad i ett cykelställ med tak, kan ha tydliga fördelar gentemot den som har cykeln ute i det fria. Även om cykelstället inte nödvändigtvis har väggar, utan påminner om en carport, håller taket cykeln snöfri vintertid och torr under regniga dagar. Detta är inte bara någonting som påverkar ens humör, utan har dessutom en direkt inverkan på cykelns skick. Växlar, bromsar och kedja mår inte bra av snö och fukt som tränger in. Att välja ett ställ med tak kan därmed också hålla cykeln funktionell och smidig över tid.

Naturligtvis behöver det finnas bra låsmöjligheter även i dessa ställ. Det är till stor nytta om det finns låsarmar eller liknande anordningar som gör att man kan låsa fast ramen. Det finns då ingen risk för att någon skall kunna ta med sig cykeln och lämna hjulet som låsts fast. Ett bra lås kan införskaffas i flera olika affärer. För vissa är ett kedjelås optimalt då man behöver en flexibel lösning. Ett bygellås kan däremot bättre stå emot åverkan och försök att bryta upp låset. Vad som passar bäst är helt upp till individen och inte någonting man kan utgå ifrån när man skall införskaffa cykelställ med tak eller utan.

Väljer man en större installation som även i viss mån kan skydda från sidorna, går det, beroende på väder och vind, att även låsa fast sin hjälp vid cykeln. Någonting man helst kanske skulle undvikit om det inte fanns ett skydd mot regn.