Går det att få billigare fönsterputs?

Går det att få billigare fönsterputs?

Fönsterputsning är relativt billigt i förhållande till många andra städtjänster. Men är det en stor villa, en offentlig byggnad eller väldigt många fönster kan det ändå bli ett par tusen kronor. För de flesta går det att pressa priset ganska mycket. Framförallt handlar det om tänka efter – före.

Första punkten bör alltid vara att se över hur många fönster som egentligen behöver putsas. Det är självklart enkelt och smidigt att få fönsterputs på samtliga fönster på en och samma gång. Men ska priset neråt behöver man se över behovet.

Kanske finns det fönster som inte behöver putsas varje gång som putsning genomförs? Det kan vara källarfönster eller fönster i intilliggande garage. Gå igenom huset och räkna fönster, räkna rum och kolla vad som verkligen behöver åtgärdas.

Andra punkten är sedan att jämföra priser från flera olika städföretag och företag som jobbar med fönsterputs i Stockholm exklusivt. Frågan är bara hur mycket tid man vill lägga på detta. Bara i Stockholm finns över 50 företag som kan utföra fönsterputs. Bor man på en liten ort handlar det ändå om minst ett tiotal företag att välja på.

Hitta företag som utför fönsterputs

Städföretagen hittas enklast genom att man söker på Google efter den tjänst som önskas och ort där det ska utföras. En sökning på just fönsterputs i Stockholm visar bara på första sidan tio företag och en lista med kontaktuppgifter via Google Maps.

Ring inte runt och be om pris utan skicka mail eller fyll i kontaktformulär via företagens hemsidor. Orsaken är att du då får på papper vilket pris de verkligen erbjuder och det slipper därmed uppstå onödiga missuppfattningar.

Det är inte bara priset som skiljer mellan städföretagen i Stockholm utan även hur priset beräknas. En del räknar på antal rum i den bostad där fönsterputsning ska ske. Andra räknar på antal fönster och vissa tar enbart betalt per timme.

Det är framförallt när beräkning sker per rum som det går att justera priset relativt mycket. Finns det rum med enbart ett enda fönster kanske du kan putsa det själv och sedan stänga igen det. Sen låter du fönsterputsarna jobba i de kvarvarande rummen med fler fönster eller svårare fönster att putsa.