Pooltak gör poolen varmare

Ett pooltak har många fördelar. En av de största fördelarna är att ett pooltak isolerar poolen så att poolen blir varmare. Ett pooltak skyddar dessutom poolen från skräp och skyddar dina barn från att falla i poolen. De är anpassade för svenska förhållanden när det gäller väder och klimat och det finns många variationer att välja bland.

Ett pooltak behöver vara anpassat för det svenska klimatet för att man som kund ska få ut det man vill av taket. Många som köper ett pooltak i Sverige gör det för att skydda poolen från väder och vind. Här kommer tre saker alla bör veta om pooltak:

  1. Genom att installera ett pooltak så förlänger man poolsäsongen och får en varmare pool eftersom ett pooltak isolerar.
  2. Ett pooltak spara pengar i längden eftersom det funkar bra att täcka med under vinterhalvåret. Man slipper alltså hitta någon annan lösning för att täcka poolen under vintern.
  3. Pooltak som är anpassade för ett svenskt klimat bör även klara att snö faller på taket. Det betyder att ett pooltak inte kan vara platt eftersom snö då samlas och riskerar att förstöra taket. Ett pooltak bör alltså ha en viss lutning för att snö enkelt ska kunna glida av när det blir för tungt.

Pooltak i flera olika material

Materialet i ett pooltak bör vara UV-skyddat för att inte gulna med åren. Det finns flera olika material som ett pooltak kan vara tillverkat i. Det kan vara i klarglas som innebär att man kan se in till poolen, något som många väljer för att det är snyggt. Men det kan även vara i andra material som isolerar värmen i poolen bättre, ofta på bekostnad av möjligheten att se in till poolen, eller i ett material som är ”okrossbart”.

Inga fler smådjur i poolvattnet

Vilken typ av pooltak man vill ha beror såklart på vilka preferenser man har. En stark fördel med ett pooltak är att det skyddar poolen. Poolen slipper bli fylld med insekter och löv och pooltaket hindrar dessutom dina barn från att falla i poolen när man inte är där. Ett pooltak är alltså en bra skydd för din pool av flera anledningar. Ett skjutbart pooltak är praktiskt och man kan enkelt hålla din pool både ren och säker.